بستن فهرست

Eyeprint ID چیست و چگونه کار می کند ؟

تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۳

eyeprint ID اسم یه تکنولوژی جدیده که مثل اثر انگشت می مونه ، یعنی برای هر شخص به صورت منحصر به فرده و در آینده خیلی بیشتر در موردش خواهید شنید . در پست قبلی ” تعیین رمز عبور گوشی با سفیدی چشم ” گفتم که با استفاده از همین تکنولوژی eyeprint ID می تونیم رمز عبور گوشی ها رو با سفیدی چشم تعیین کنیم . امروز یه نگاه مختصر و مفید به فناوری eyeprint ID می کنیم .

تعیین رمز گوشی با سفیدی چشم

تعیین رمز گوشی با سفیدی چشم

Eyeprint ID چیست

eyeprint ID یک روش برای شناسایی رمز عبور در گوشی و تبلت هست که جایگزین رمز عبورهای مرسوم مثل پین و ارقام و پترن میشه . یعنی به جای اینکه رمز عبور خودتون رو اعداد و ارقام بگذارید ، چشم تون رو جلوی دوربین جلوی گوشی یا تبلت میگیرید تا دوربین ، سفیدی چشم تون رو اسکن کنه ! از اون موقع به بعد ، دیگه هر بار که بخواین پسورد گوشی تون رو باز کنید باید به دوربین جلوی گوشی نگاه کنید .

تکنولوژی eyeprint ID تقریبا مثل سنسور اثر انگشت می مونه چون رگ های خونی سفیدی چشم هر انسان منحصر به فرده . روش اثر انگشت یه جاهایی قابل هک شدن هست اما هک کردن روش eyeprint ID تقریبا غیر ممکنه .

eyeprint ID توسط شرکت آمریکایی EyeVerify توسعه داده شده .

رگ های خونی سفیدی چشم

رگ های خونی سفیدی چشم

Eyeprint ID چگونه کار می کند ؟

هر فرد 4 تا اثر چشم داره ، 2 تا تو چشم راست و 2 تا تو چشم چپ که اینا منحصر به فرد هستن درست مثل اثر انگشت . رگ های خونی فراوانی در سفیدی چشم انسان وجود داره . هسته الگوی این رگ های خونی ثابته و در طول زمان و بر اثر سن و استرس و خستگی و حساسیت تغییر الگو نمیده . قبلا هم از الگوی رگ های خونی نمونه برداری شده بود اما با استفاده از اشعه مادون قرمز که زیر پوست رو ببینه اما تکنولوژی eyeprint ID نیازی به اشعه مادون قرمز نداره چون مزیت این روش اینه که رگ های خونی قابل مشاهده در سفیدی چشم انسان رو رصد میکنه و نمونه برداری می کنه .

اسکن سفیدی چشم توسط فناوری eyeprint ID

اسکن سفیدی چشم توسط فناوری eyeprint ID

جالب اینجاست که این الگو در هر فرد ، توسط تکنولوژی eyeprint ID به یه کد 50 کرکتری تبدیل میشه اما خب این اتفاق در پشت صحنه داره میفته و کاربر ازش خبر نداره . این کد برای هر انسان منحصر به فرده .

eyeprint ID نیاز به سخت افزار اضافی نداره اما مثلا قفل اثر انگشت در آیفون 6 یا 5 اس احتیاج به یه سنسور فیزیکی داره . فناوری eyeprint ID یه راه حل نرم افزاری برای از بین بردن پین کد و پسوردهای عددی هست که در تمام گوشی هایی که دوربین دارن قابل اجراست و دیدید که در گوشی Grand S3 از شرکت چینی ZTE وجود داره .

اگه اطلاعات بیشتری از eyeprint ID منتشر بشه در همین پست می نویسم .

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • 13 عادت غلط آمیخته با تکنولوژی و روش های ترک آنها  در سال 2013 هر جا رو که نگاه کنی تکنولوژی رو می بینی و دنیا به سمتی داره پیش میره که آدما به طور ناخودآگاه درگیر تکنولوژی هستن . چه بسا افرادی که نمی دونند اینترنت چیه ، تو اینترنت چی میگذره ، کامپیوتر رو چطور خاموش و روشن…
  • سنسور عبور توپ از خط دروازه چگونه کار می کند ؟فوتبال بدون شک یکی از لذت بخش ترین ورزش هایی که تو دنیا وجود داره . یکی از علایق خود من اینه که بتونم فوتبال بازی کنم و اگه درس نمی خوندم قطعا فوتبالیست می شدم :) . الان متاسفانه بخاطر دغدغه های کاری خیلی فرصت نمی کنم فوتبال نگاه…
  • فعال کردن سنسور اثر انگشت گلکسی اس 5نمیدونم علتش چیه اما خیلی از کاربران گلکسی اس 5 رو دیدم که از سنسور اثر انگشت این گوشی استفاده نمیکنن . اگرچه سنسور اثر انگشت گلکسی اس 5 مثه آیفون نیست اما به نظر من خیلی خوب کار میکنه و اکیدا توصیه میکنم ازش استفاده کنید . اگر تا…
  • GRABIT ؛ دستگیره در با سنسور داخلی شناسایی اثر انگشت  قبل از اینکه این پست رو بنویسم دستگیره های زیادی طراحی شدند که با استفاده از شناسایی اثر انگشت درب رو برای فرد مقابل باز می کردند اما این یک یکم با بقیه فرق داره چون دستگیره های دیگه دو مرحله ای هستند . یعنی ابتدا باید انگشت خودتون…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

یک دیدگاه

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه.
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا