بستن فهرست

 

کلید تابعی روی کیبورد

کلید های فانکشن یا تابعی روی کیبورد

 

 

در قسمت قبل کلید تابعی های F1 تا F6 را بررسی کردیم و حالا نوبت به کلید تابعی های F7 تا F12 رسیده .

کلید تابعی F7 :

کلید تابعی F7 برای باز کردن پنجره spell check and grammar check در برنامه های مایکروسافت مثل Word و Outlook استفاده می شود .

با استفاده از دکمه Shift و کلید تابعی F7 در برنامه Word می توانید گزینه Thesaurus check را فعال کنید . این گزینه برای پیدا کردن کلمه های مترادف در یک متن استفاده می شود .

در CMD ، با زدن کلید تابعی F7 می توانید دستور هایی که قبلا زدید و Enter کردید را به صورت لیست مشاهده کنید .

در مرورگر فایرفاکس با زدن کلید تابعی F7 گزینه Caret browsing فعال می شود . این گزینه به شما اجازه می دهد تا با کیبورد خود ، متون موجود در یک صفحه وب را انتخاب کنید . در واقع بعد از فعال کردن این گزینه مشاهده می کنید که با کلیک موس در جایی روی صفحه وب ،  Cursor چشمک می زند .

کلید تابعی F8 :

در CMD  ، با زدن کلید تابعی F8 می توانید آخرین دستوری که نوشته اید را تکرار کنید با این تفاوت که نشانه گر به ابتدای دستور می پرد .

برای رفتن به حالت Safe Mode در ویندوز کلید تابعی F8 را هنگام بالا آمدن کامپیوتر فشار دهید .

در نرم افزار Word با زدن کلید تابعی f8 می توانید متون را در 3 وضعیت پشت سر هم انتخاب کنبد . یک جورایی مثل Ctrl+A عمل می کند . با گرفتن کلید Shift و زدن کلید تابعی f8 می توانید متون انتخابی را از انتخاب درآورید .

کلید تابعی F9 :

در CMD با زدن کلید تابعی F9 پنجره ای باز می شود و از شما می خواهد که شماره دستوری را که می خواهید مجددا تکرار شود را وارد کنید شما هم شماره ای را وارد کرده و Enter بزنید و نتیجه را مشاهده کنید .

در نرم افزار Word با زدن کلید Ctrl و کلید تابعی F9 می توایند آکولاد باز کنید و داخل آن بنویسید .

در نرم افزار Quark 5.0 با زدن کلید تابعی F9 گزینه Measurements toolbar باز می شود .

کلید تابعی F10 :

در محیط ویندوز با زدن کلید تابعی F10 ، منوی پنجره ای که باز است فعال می گردد .

در برخی مادربوردها با زدن کلید تابعی F10 به تنظیمات بایوس می روید .

در محیط های ویندوزی و همچنین نرم افزار word با زدن کلید های ترکیبی shift + F10 می توانید منوهای عملیاتی مربوطه را ببینید . به عبارتی حکم راست کلیک را دارد .

در تنمظیمات بایوس ، جهت ذخیره و خروج از این صفحه از کلید تابعی F10 استفاده می شود .

در لپ تاپ های سونی و hp برای دیدن  hidden recovery partition یا پارتیشن ریکاوری جهت برگشت به تنظیمات اولیه کارخانه از کلید F10 استفاده می شود .

کلید تابعی F11 :

در اکثر مرورگر های جدید با زدن کلید تابعی F11 ، مرورگر به حالت Full Screen در می آید  .

در برخی لپ تاپ های شرکت Dell ، با زدن  Ctrl و کلید تابعی F11 به پارتیشن ریکاوری جهت برگشت به تنظیمات اولیه کارخانه می روید .

اگر برنامه ای را با دکمه چرخان وسط موس فعال می کنید ، با زدن کلید های ترکیبی Shift + F11 نیز می توانید آن را باز کنید .

در برنامه های آفیس مثل ورد ، پارپوینت و اکسل با زدن کلید های ترکیبی Alt + F11 به برنامه Microsoft Visual Basic می روید .

کلید تابعی F12 :

در برنامه های آفیس مثل ورد ، پارپوینت و اکسل با زدن کلید تابعی F12 ، پنجره Save As باز می شود .

با زدن کلید های ترکیبی Ctrl + Shift + F12 از محتویات نرم افزار ورد پرینت می گیرید .

در نرم افزار Word با زدن کلید Ctrl به همراه کلید تابعی F12 می توانید فایل مورد نظر خود را باز کنید ( Open Window )

در مرورگر گوگل کروم با زدن کلید تابعی F12 ، عناصر مربوط به آن صفحه در پایین صفحه باز می شود .

 

 

عملکرد و میانبر های کلید تابعی F1 تا F12 ( قسمت اول )

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • عملکرد و میانبر های کلید تابعی F1 تا F12 ( قسمت اول )  برای کسانی که با کامپیوتر زیاد کار می کنند سرعت عمل و دقت بالا ، اهمیت زیادی دارد . برای مثال کسانی که زیاد با مایکروسافت آفیس مثل نرم افزار های ورد WORD  و پاور پوینت PowerPoint کار می کنند ، افرادی که تعمیرات ویندوزی انجام می دهند ،…
  • cool leaf ؛ کیبورد شیشه ایحدود یک سال پیش ایده ای از طرف شرکت ژاپنی تولید کننده قطعات و محصولات الکترونیکی ( شرکت minebea ) مطرح شد و کیبرد شیشه ای را نشان می داد که به صورت تاچ یا لمسی بود . یک سال پیش فقط در حد یک ایده بود اما این شرکت…
  • کامل تر از یک کیبورد  چه نوع کیبوردی در حال حاضر استفاده می کنید ؟ تق و تق صدا می دهد ؟ دکمه های آن گیر می کند و تا بی نهایت یک کارکتر را وارد می کند ؟ برای وارد کردن فلش usb مجبورید کیس کامپیوتر خود را بچرخانید ؟ برای داخل کردن…
  • این موس میزان استرس را نشان می دهد  شما در چه محیطی کار می کنید ؟ کاری که می کنید همراه استرس است ؟ اغلب افراد به این سوال جواب مثبت می دهند و تقریبا می توان گفت تمام کارمندان به نوعی در کار خود دچار استرس هستند و از رئیس خود حساب می برند در این…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

10 دیدگاه

  • محمدرضا 31 خرداد 1400

    کلیدهای صفحه کلید ، کاربردهایی دارن که فقط به درد خود شخص میخورن.
    دونستن کاربردهای میانبر کیبورد من فقط برای خودم درست است و حتی اگر بخوام بگم هم به کار شما نمیان

  • سلام بسیار ممنون

  • واقعا ممنونم. خیلی مفید بود .

  • با سلام من تازه ویندوز۸٫۱رو نصب کردم امروز واسه فعال کردن وای فای چند بار با fn+f1تاf12 رو چک کردم الان هیچی بالا نمییاد منتظر کمکتون هستم ممنون

  • سلام دوست عزیز من لپ تاپ asus مدل x550l دارم و نمیتونم و نمیدونم چطور چراغ های صفحه کیبوردم روشن میشه و میدونم که چراغم داره.اگه راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.

    • سلام خیلی بعید می دونم لپ تاپ شما چراغ داشته باشه . فرض داشتن ، روی کیبورد حتما دکمه ای با سمبل نور یا لامپ باید باشه

  • الهام 19 آذر 1392

    سلام دست گلت درد نکنه خیلی به دردم خورد الهی عاقبت بخیر بشی .

  • خیلی عالی بود
    ممنون

  • هر چه دوست دارید 29 بهمن 1391

    با بهترین کلمات گفته شده در وبلاگ خودتان من با داشتن 60 سال سن از نوشته هایان بخاطر روشنی کلمات و بکار گیری آنها در ترسیم هدفتان لذت می برم همانطور که از جمله سازی دکتر فرهنگ هلاکویی لذت تراوش میکند ،از جملات شما علم انسان سازی می طراوت این مقایسه مغالطه نیست برای شما هم دلیل لازم نیست چون این آگاهی خودتان را غریضی نمیدانید،ولی اگر در سری به اندازه دانه خردلی شکی بود آماده ارائه دلیل علمی در حد توانم هستم و اما آیا می شود ما فارسی زبانها سیستمی داشتیم باشیم که بتواند زبان انگلیسی را به فارسی شما ترجمه کند؟زیرا اگر ما 25% جمله بندی شما علمی حساب کنیم که بیشتر هم هست و این روند باسرعت نوری که امروز در دسترس هست گسترش یابد چه بهشتی خواهیم داشت.در واقع یک مترجم جمله ای که کلمات از جعبه مارگیری در آورده و بازه آنها مشخص کند یا در حقیقت ملموس زبان فارسی برای فارسی زبان ها نه زبان حافظ ها و مولانا ها جمله هایی بدون احتیاج به مدله یا زبان آنانکه به ساختن برج بابل مشغول بودن،اگر دوست دارید در این رابطه روشن سازی کنید چون با وسایل امروزی به ویژه موتورهای جستجوگر می توان معنی کلمات چند پهلو را با چیدنش در جمله یک پهلو کرد و جهان را از فک زدن نجات داد و ما هم در عصر دهخدا از نظر جسمی زندگی نمی کنیم جسمی که نو اندیش نباشد مردابی بیهوده است.
    برایت زندگی آرزو می کنم،بقول فارسی زبانهای کنشزا فرهنگ هلاکویی باشید،با تشکر از اطلاعات علمیتان ،
    عباس

    • محمدرضا امين زاده محمدرضا امين زاده 30 بهمن 1391

      سلام عباس آقای دوست داشتنی . از اینکه خواننده محترمی همچون شما با این سن و سال از مطالب علم فردا بازدید کرده بسیار خوشحالم . بنده هم برای شما طول عمر با عزت رو از خدا خواستارم . پایدار باشید .

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه.
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا