بستن فهرست

 

من مطمئنم که بعد از خواندن عنوان این پست سریعا به یاد مرحوم عمو استیو افتادید . اما سال 2011 سال خوبی برای دنیای تکنولوژی نبود چرا که 12 نفر دیگر غیر از استیو جابز دار فانی را وداع گفتند . افرادی که جزء پیشگامان تکنولوژی بودند ، از ساخت و فروش کامپیوتر گرفته تا برنامه نویسی نرم افزار . قطعا اگر این افراد نبودند دنیای امروز به این شکل نبود . این بزرگان رو در ادامه حضورتون معرفی می کنم .

1 – Kenneth Olsen

 

kenneth olsen

 

این شخص موسس و مهندس Digital Equipment Corporation بود که در سال 1926 متولد شد . شرکت DEC برای یکبار به عنوان دومین شرکت بزرگ کامپیوتری دنیا معرفی شد . از این شخص به عنوان فردی که صنعت کامپیوتر دنیا را تغییر فرم داده یاد می شود . او در 6 فوریه سال 2011 و در سن 84 سالگی درگذشت .

2 – Jean Jennings Bartik

 

jean bertik

این خانم در 27 دسامبر سال 1924 متولد شد . آخرین بازمانده از ENIAC یا Electronic Numerical Integrator and Computer بود . به گفته نیویورک تایمز این خانم از پیشگامان و جزء تاثیر گذاران صنعت برنامه نویسی نرم افزار می باشد . او در 23 مارس 2011 و در سن 86 سالگی از بین ما رفت .

3 – Max Mathews

 

پدر علم موسیقی دیجیتال

متولد 13 نوامبر 1926 . این شخص پدر موسیقی دیجیتال است . او نرم افزاری طراحی کرد که به نام MUSIC معروف است که یک آهنگ 17 ثانیه ای را در کامپیوترهای IBM اجرا می کرد . او در طراحی نرم افزارهای صوتی کامپیوتری و همچنین پیشرفت دستگاه ها و آلات موسیقی پیشقدم بود . او در 21 آوریل 2011 و در سن 84 سالگی فوت کرد .

4 – Norio Ohga

 

مخترع لوح فشرده

این شخص کسی نیست جز مخترع و طراح لوح فشرده یا CD ، متولد 29 ژانویه 1930 در ژاپن . رئیس و مدیر عامل شرکت معروف سونی . اختراع CD گامی بزرگ در مهاجرت موزیک از دنیای آنالوگ به دیجیتال بود . CD بعدها توسط شرکت سونی از مصارف خانگی تا بازی های کامپیوتری توسعه داده شد . Norio Ohga در 23 آوریل 2011 و در سن 81 سالگی درگذشت .

5 – Michael Hart

 

پدر کتاب الکترونیکی

او پدر کتاب الکترونیکی است . متولد 8 مارس 1947 ، نویسنده آمریکایی که بیشتر به دلیل خلق اولین کتاب الکترونیکی ( Ebook ) معروف شد . پروژه گوتنبرگ ( Project Gutenberg ) که بیش از 36000 کتاب الکترونیکی برای سیستم عامل های اندروید ، iOS وهمچنین کتابخوان کیندل در خود جا داده است . او در 6 سپتامبر 2011 و در سن 64 سالگی از دنیا رفت .

 6 – Julius Blank

 

julius blank

او در 2 ژوئن 1925 به دنیا آمد . یکی از 8 موسس شرکت Fairfield Semiconductor بود و از پیشگامان توسعه صنعت ساخت چیپ های کامپیوتری در دنیا . این شخص در 17 سپتامبر 2011 و در سن 86 سالگی خداحافظی کرد .

7 – استیو جابز

 

مدیر عامل اپل

عمو استیو در 24 فوریه 1955 به دنیا اومد . فردی که بعدها به نماد و آیکون تکنولوژی قرن حاضر تبدیل شد کسی که مسیر صنعت کامپیوتر دنیا رو به شدت تغییر داد . کسی که تبلت رو و کسی که آیپد رو معرفی کرد . وقتی استیو فوت کرد وبسایت اپل نوشت : ” اپل نابغه رویایی و خلاق خود را و جهان یک انسان شگفت انگیز را از دست داد ” . عمو استیو در 5 اکتبر 2011 و در سن 56 سالگی به رحمت خدا رفت . روحش شاد.

8 – Robert Galvin

 

robert galvin

متولد 9 اکتبر 1922 . رابرت پسر موسس شرکت موتورولا بود او بعد تلاشهای پدرش Paul Galvin به مدیریت موتورولا رسید و به طرز چشمگیری درآمد این شرکت را از 216.6 میلیون دلار به 6.7 میلیارد دلار رساند . از او به عنوان یک کارآفرین منحصر به فرد در آمریکا یاد می شود . او در 11 اکتبر 2011 و در سن 89 سالگی از دنیا رفت .

9 – Dennis Ritchie

 

پدر زبان برنامه نویسی C

متولد 9 سپتامبر 1941 . ریچ پدر زبان برنامه نویسی C و خالق سیستم عامل Unix می باشد . تاثیر به سزایی در جهت گیری برنامه نویسی کامپیوتر و نرم افزار گذاشته و به همین دلیل مدال تکنولوژی را در سال 1999 به همراه Ken Thompson به گردن آویخت . او در 12 اکتبر 2011 و در سن 70 سالگی درگذشت .

10 – Ashawna Hailey

 

شرکت نرم افزاری متا

متولد 8 اکتبر 1949 . او موسس شرکت نرم افزاری متا ( meta – software ) می باشد . این شرکت در زمینه تهیه نرم افزار شبیه ساز HSPICE که شبیه ساز مدارات الکترونیکی و دیجیتالی است فعالیت می کند . این خانم در راستای برابری حقوق زن و مرد نیز تلاشهای زیادی کرده است . او در 14 اکتبر 2011 و در سن 62 سالگی مرد .

11 – John McCarthy

 

مخترع هوش مصنوعی

خالق هوش مصنوعی

جان مک کارتی در 4 سپتامبر 1927 متولد شد . کسی است که برای اولین بار عبارت “هوش مصنوعی” را خلق کرد . او خالق زبان برنامه نویسی LISP ( پردازش لیست) می باشد . LISP یک زبان برنامه نویسی سطح بالا که اصولا “براى پردازش داده هایى است که شامل لیست هایى مى باشند . همچنین مک کارتی جزء پایه گذاران پردازش ابری یا Cloud Computing است . او در 24 اکتبر 2011 و در سن 84 سالگی از میان ما رفت .

12 – John Opel

 

مدیر شرکت IBM

متولد 5 ژانویه 1925 . او کسی است که شرکت بزرگ IBM را بزرگ تر کرد . او در ابتدا در این شرکت به عنوان فروشنده مشغول بود و سرانجام به دلیل مهارت های فردی و هوش بالا به مدیریت رسید . جان اپل در 3 نوامبر 2011 و در سن 86 سالگی دار فانی را وداع گفت .

13 – Charles Walton

 

پدر سیستم شناسایی فرکانس رادیویی

این شخص پدر سیستم شناسایی فرکانس رادیویی یا به انگلیسی RFID می باشد بعدها او شرکت خود را ایجاد کرد که حق امتیاز تولید 10 دستگاه با تکنولوژی شناسایی از فاصله نزدیک را از آن خود کرد . او در 6 نوامبر 2011 و در سن 89 سالگی فوت کرد .

 

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • Lego Bricks ؛ ساخت خانه هایی از جنس Unicef  تا حالا با خودتون فکر کردید که چرا آفریقایی ها انقدر بدبختند ؟ چرا این قاره از موقعی که من یادمه همینجوری بوده و هست و احتمالا همینطور هم خواهد ماند . اینجوری که دنیا داره پیش میره و افزایش دما و افزایش جمعیت و ... فکر کنم وضع…
  • سوپرمارکت های توشیبا مجهز به اسکن ظاهر محصولات  یکی از دلایلی که کشور ژاپن همواره در صدر تکنولوژی و علم رباتیک بوده اینه که همیشه در حال طراحی و ساخت ربات های عجیب غریب و البته کاربردی بوده . کلا این کشور در زمینه اتوماسیون شرکت ها حرف های زیادی داره . شرکت توشیبا در آخرین موفقیت…
  • 13 عادت غلط آمیخته با تکنولوژی و روش های ترک آنها  در سال 2013 هر جا رو که نگاه کنی تکنولوژی رو می بینی و دنیا به سمتی داره پیش میره که آدما به طور ناخودآگاه درگیر تکنولوژی هستن . چه بسا افرادی که نمی دونند اینترنت چیه ، تو اینترنت چی میگذره ، کامپیوتر رو چطور خاموش و روشن…
  • zoomin watch ؛ ذره بین زماناین که شخصیت انسانها به تیپ و قیافه آنها نیست را از ربان انیشتین به یاد دارم و خودم تا به حال آدمهایی را دیدم که شخصیتشان با طرز لباس پوشیدنشان کاملا متفاوت بوده . اما خب ما در این عصر زندگی می کنیم و انیشتین در آن زمان ،…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

5 دیدگاه

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه.
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا