علم فردا
تکنولوژی به زبان ساده
تفاوت سیستم عامل iOS 4.3 با اندروید 3.0 Honeycomb
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۰
وقتی صحبت از سیستم عامل های تبلت ها می شود قطعا بدون هیچ درنگی سیستم عامل iOS برای اپل و اندروید شرکت گوگل به ذهنمان می رسد و آنها را جزء بهترین ها می دانیم چون واقعیت همینه . این دوسیستم عامل از ورژن قبلی خود ( اندروید 2.3 و iOS 4.2 ) برتری هایی دارند و این رسم ارتقا در علوم کامپیوتری و تکنولوژی است . کارهایی که اندروید و سیستم عامل اپل انجام می دهند شباهت زیادی به هم دارند اما خب تفاوتهایی اساسی که جنگ بزرگی بین آنها انداخته وجود داره که اصلا رقابت بین اپل آیپد و سامسونگ گالکسی تب ، موتورولا زوم و ال جی آپتیموس پد به خاطر وجود همین تفاوتها است که در ادامه بررسی می کنیم .
سیستم عامل اپل iOS 4.3 در ماه مارس 2011 و به همراه آیپد 2 معرفی شد که نسبت به ورژن قبلی خود ویژگی های بهتری اضافه شده . این ورژن لمس چند انگشت به طور همزمان را ساپورت می کند . iTunes Home sharing دیگر ویژگی اضافه شده به این ویژگی است . استریم ویدئو و ویژگی AirPlay ( استریم صوتی ) و همچنین بهبود کارایی مرورگر سافاری به دلیل وجود موتور نیترو جاوا اسکریپت جدید . ( new nitro JavaScript engine ) . ویژگی AirPlay علاوه بر این ، فوتو اسلاید شو و ویرایش صدا و تصویر را توسط اپلیکیشن های شخص ثالث ( third party ) ساپورت می کند .
سیستم عامل اندروید ورژن 3.0 شانه عسلی مخصوص تبلت ها و دستگاه های با صفحه نمایش بزرگ طراحی و در ژانویه 2011 معرفی شد . این سیستم عامل بر روی گوشی های هوشمند قابل اجرا نیست و اولین پلتفرمی بود که برای کار بر روی پردازنده های تک هسته ای و چند هسته ای ساخته شد . جدای از ویژگی های اندروید 3.0 ، محیط کاربری یا UI آن بسیار شگفت آور و زیبا است . گشت و گذار در اینترنت با اکثر امکانات گوگل مثل جی میل ، تقویم گوگل ، گوگل سرچ ، گوگل تاک و گوگل مپ به اضافه سایت یوتیوب . می توانید از میلیونها کتاب موجود در گوگل ایبوک نیز استفاده کنید . در حال حاضر بیش از 3 میلیون ebook در کتابخانه گوگل وجود دارد که برای عاشقان کتاب خبر خوبی است .
ویدئویی از محیط کاربری اندروید شانه عسلی را نیز می توانید از سایت یوتیوب مشاهده کنید .
تاریخچه کوتاهی از اندروید :
آندروید (به انگلیسی: Android) نام سیستمعاملی است که گوگل برای تلفن همراه ولوحرایانه عرضه نموده و با همکاری دهها شرکت بر روی گوشیهای تلفن همراه قرار میدهد. اندروید بر پایهٔ هسته لینوکس ساخته شدهاست.
شرکت توسعه دهندهٔ این سیستمعامل توسط شرکت گوگل خریداری شده و سپس به صورت منبع باز ارائه گردیده است (تا نگارش ۲). این سیستمعامل به توسعه دهندگان اجازه می دهد که کدهای مدیریت شده ای به زبان Java برای کنترل ابزارهای شرکت گوگل فراهم آورند. توسعه دهندگان می توانند برای کنترل ابزارهای ارائه شده توسط شرکت گوگل از کتابخانه مبتنی بر جاوای ارائه شده به همراه این سیستمعامل استفاده نمایند. اولین گوشی همراه ارائه شده با این سیستمعامل HTC Dream نام دارد که در سال ۲۰۰۸ میلادی ارائه گردید. گوگل سیستمعامل خود که ویژه دستگاههای قابل حمل مثل تلفن همراه و تبلت است را با هدف رقابت با سیستمعاملهایی چون iOS و ویندوز موبایل عرضه کردهاست .
شرکت آندروید در پالو آلتو، ایالت کالیفرنیا، آمریکا در ماه اکتبر ۲۰۰۳ توسط اندی رابین،ریچ ماینر، نیک سیرز و کریس وایت تأسیس شد تا نیازهای بیشتری از کاربران خود را رفع کند و امکانات بیشتری در اختیارشان بگذارد .
- خرید توسط گوگل
گوگل در آگوست ۲۰۰۵ شرکت آندروید را خرید و شرکت آندروید را شرکتی فرعی و جزئی از شرکت گوگل ساخت، کارکنان کلیدی آندروید همچون اندی رابین، ریچ ماینر و کریس وایت پس از خرید شرکت توسط گوگل در آن باقی ماندند
و اما تفاوتهای اندروید 3.0 با iOS 4.3 :
1 – iOS به صورت انحصاری فقط برای محصولات اپل ( آیفون ، آیپد و آیپاد ) طراحی شده در حالی که اندروید را ده ها شرکت استفاده می کنند .
2 – اندروید 3.0 شانه عسلی فقط برای تبلت ها استفاده می شود در حالیکه iOS 4.3 هم برای گوشی های هوشمند و هم تبلت ها به کار برده می شود .
3 – اندروید از آخرین ورژن نرم افزار فلش پلیر پشتیبانی می کند در حالیکه iOS همانطور که می دانید ساپورت نمی کند و برای اجرای برنامه های فلش اید از اپلیکیشن های مخصوص استفاده کنید .
4 – اندروید اپن سورس ( Open Source ) است یعنی توسعه دهندگان نرم افزارها می توانند به سلیقه و ایده خود آن را تغییر دهند در حالیکه iOS اینگونه نیست .
5 – اندروید دارای قابلیت True Multitasking است . یعنی نرم افزار ها می توانند با یکدیگر اجرا شوند این در حالیه که در iOS فقط می توانید موزیک را در زمینه نرم افزارهای دیگر اجرا کنید و دیگر اپلیکیشن ها در هنگام اجرای دیگر اپ ها متوقف می شوند .
6 – iOS ، هشدار ها و تذکرات را که در قالب Pop up نمایش داده می شوند را ساپورت می کند ( که اکثرا باعث آزار کاربر می شود ) در حالیکه اندروید برای این هشدار ها یک bar جداگانه در انتهای صفحه نمایش در نظر گرفته است .
7 – در iOS محدودیت در استریم رسانه وجود داره ( البته به غیر از رسانه های تعریف شده توسط ویژگی AirPlay ) .
شما به کدام یک از این سیستم عامل ها رای می دهید ؟
حتما مطالب زیر رو هم بخونید
محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .
حمایت از علم فردا
نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا
سوالی داشتم:
نرم افزار ویدئویی برای ویندوز Rt دارید؟
VLC رو امتحان کردین ؟
مرسی آقای امین زاده از مطالب منتشر کرده تون …….
ایشالله موفق باشید
خواهش میکنم محمد جان . مرسی از لطفت
man etefaghan androidesho kharidam,ba inke a lab tabe dell khodam rahattaram
ama bayad be inam mosalat besham.
khob android engar behtare kash yekamam rahnamayi mikardin chetor varede zojiyatesh beshim.
mersi
با این مقایسه ای که کردید به نظر من اندروید بهتره
بهترین سیستم عامل دنیا اندروید هست اصلا iosکسی باهاش راحت نیست دارای محدودیت های زیادیه
من هم گوشی اندروید دارم هم تبلت. و بنظرم اندروید بهترینه.
من فقط اپل رو میپسندم آندروید حال نمیده
واقعا کارتون درست هست
تا به حال اینگونه وب سایتی پیدا نکرده بودم از این به بعد هر روز به وب سایتتون سر میزنم
هیچ چیز اپل و iOS نمیشه هیچ چیز
ممنون از مطالبتان
با تشکر
محمد امین 22
خواهش می کنم محمد جان لطف داری .
با این مقایسه ای که کردید به نظر من اندروید بهتره
من آیپد داشتم بخاطر اینکه نرم افزاراش همه پولین فروختمش . بازم به اندروید
مسلما آندروید.
دوست عزیز آندروید نه اندروید