علم فردا
تکنولوژی به زبان ساده
Sepios ؛ ربات ماهی هوشمند با چهار باله
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۳قبلا ربات هایی طراحی شده که مثل ماهی بودن ، یا حداقل می خواستن ادای ماهی رو در بیارن اما یا حرکت هاشون روون و دقیق نبوده یا اینکه صدای تراکتور می دادن و تا نزدیک ماهی می شدن ، ماهی بنده خدا مثل یوزپلنگ آبی فرار می کرده !
اما Sepios اسم یه ربات ماهی جالبه که توسط محققان در دانشگاه زوریخ سوئیس ETH Zurich به مرحله عمل رسیده . یکی دو روز پیش یه ربات معرفی کردم که روی شن های ساحل طرح می کشید . اسمش ربات BeachBot بود . تو اون پست عکس مخترعین رو گذاشتم و دیدید که چندتا جوون بودن یا بهتره بگیم نوجوون . ربات Sepios رو هم چندتا جوون محقق طراحی کردن که می تونید تو عکس زیر ببینیدشون و غبطه بخورید 😀
ربات Sepios یه بدنه فلزی داره که با چندین سنسور و یه مادربورد و پردازنده مرکزی و البته به کمک ۴ تا باله کار میکنه . محققین می گن که از حرکت یه نوع ماهی به نام ماهی ده باله یا سپیداج به انگلیسی Cuttlefish ایده گرفتن .
این ربات خیلی بی سر و صدا هستش و برای کارهای تحقیقاتی ایده اله . می تونه در کنار یه کوسه یا ماهی قرار بگیره و تصاویر زنده رو ارسال کنه . به جای اینکه از غواص استفاده شه و خوراک کوسه ها بشه میشه به سادگی از ربات Sepios یا حالا ربات هایی که در آینده با این ایده طراحی میشن استفاده کرد .
مشخصات و سنسورهای ربات ماهی Sepios
■ ابعاد : طول ۷۰ سانتی متر ، طول باله ها از اینور تا اون ور ۱۰۰ سانت یا ۱ متر و وزن ۲۲.۷ کیلو
■ حداکثر عمق مجاز ۱۰ متر ، حداکثر سرعت ۱.۸ کیلومتر در ساعت ، یک ساعت و نیم می تونه حرکت کنه .
■ Swim Bladder داره ، همون چیزی که داخل بدن ماهی هم هست تا بتونه بدون شنا کردن توی آب شناور بمونه ( مثل یه کیسه هوا می مونه )
■ سنسور سنجش عمق
■ شتاب دهنده ، ژیروسکوپ و مغناطیس سنج داره
■ دوربین پخش زنده داره
■ فاصله سنج لیزری
■ سوئیچ Reed یا کلید مغناطیسی ( قبلا تو پست سنسور درب لپ تاپ چگونه کار می کند توضیح دادم )
■ لامپ LED نمایشگر وضعیت
■ نشون دهنده وضعیت باتری
ویدیوی زیر رو ببینید تا با عملکرد ربات ماهی Sepios بیشتر آشنا بشید .
حتما مطالب زیر رو هم بخونید
محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .
حمایت از علم فردا
نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا
ممنون.
مفید بود.