بستن فهرست

کوچکترین حافظه جامد یا SSD دنیا

تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۸۹

می دونید که نمایشگاه الکترونیکی معروف CES در حال برگزاری است و شرکتهای مختلف در حوزه الکترونیک و تکنولوژی جدیدترین محصولات خودشونو به نمایش میذارن . شرکت SANDISK هم از این رقابت عقب نمونده و کوچکترین SSD دنیا رو رونمایی کرد. حتما مثل من در تعجبید که چطور این فسقلی می تونه 64G اطلاعات رو در خودش جا بده . جوابشو اینجوری می تونم بدم که وقتی شرکت اینتل میتونه 1.15 میلیارد ترانزستور رو در آخرین محصول خود که یک پردازنده با معماری Sandy Bridge هست جا بده دیگه جای تعجب وجود نداره ، نه ؟ فقط باید استفاده کرد تا باور کنیم.

اما حافظه SSD چیست ؟

حافظه جامد ( solid state drive یا SSD ) به حافظه ای گفته می شود که در آن هیچ قطعه متحرکی وجود ندارد . همانطور که میدانیم هارد دیسک های معمولی دارای چندین دیسک گردان و هد متحرک هستند . دیسک های جامد از نظر ابعاد و شکل ظاهری مشابه هارد دیسک های معمولی هستند، فقط قطعات متحرک را ندارند و به جای آنها از حافظه های فلاش و حافظه های SDRAM در درایو های جامد استفاده میشود .
– این درایوها به دلیل نداشتن قطعه متحرک زمان تاخیر بسیار کمتری نسبت به هارد های معمولی دارند.

 

کوچکترین حافظه

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • حافظه SSD چیست ، تکنولوژی درایو اس اس دیحافظه SSD یکی از قطعاتی هست که اگه به سیستم اضافه بشه می تونه عملکرد دستگاه رو به طرز چشمگیری افزایش بده . من تو این پست می خوام بگم که حافظه اس اس دی چیه ، یعنی شما با یه سری مفاهیم اولیه در حافظه SSD آشنا بشید تا پست…
  • حافظه هایبریدی چیست ؟ Hybrid Drive چگونه کار میکند ؟حافظه هایبریدی یا به انگلیسی Hybrid Drive یکی از مفاهیمی هست که بعد از معرفی حافظه های SSD شکل گرفت و در حال حاضر روی برخی لپ تاپ ها و کامپیوتر های شخصی می تونید نمونه هایی از حافظه هایبریدی رو ببینید . حالا اگه این مفهوم برای شما مجهوله…
  • قطعات داخلی SSD ، کالبد شکافی حافظه SSDتو پست قبلی یه مقدمه ای در مورد حافظه SSD گفتم تا با کلیت SSD و همینطور اصطلاحاتی که در مورد SSD به کار می برن آشنا بشید . حالا تو این پست می خوام کالبد شکافی SSD رو انجام بدم و بگم که درون حافظه SSD چه قطعاتی وجود…
  • حافظه Micro SD چیست ؟ اجزای داخلی Micro SDواقعا چجوری میشه تو یه کارت حافظه موبایل که کوچیک تر از ناخن دستتونه مثلا 512 گیگا بایت اطلاعات جا داد ؟ 512 گیگابایت یعنی 512 میلیارد بایت و هر بایت هم 8 بیت هست . یعنی بیش از 4 هزار میلیارد بیت ( صفر و یک ) جا خوش…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

6 دیدگاه

  • سلام. 2 مورد:
    1- با توجه به اینکه بازیابی اطلاعات در هاردهای SSD سخت تر هست،
    آیا واسه لپ تاپ، باز اولویت با هارد SSD هست؟
    2- محمدرضا جان، محدودیت تعداد نوشتن قبل از تخریب دیگه چیه و چرا ضعف حساب میشه؟
    قربون شما

  • از بس حرف ضد و نقیض شنیدیم گیج شدیدم.
    داداش راست میگن که اگر هارد SSD رو دفرگ کنی خراب میشه؟ یا عمرش کم میشه؟ اصلا SSD نیازی به دفرگ کردن (یکپارچ سازی) داره یا نه؟

    • تا جایی که من می دونم نه نیازی نداره . دیفرگ برای هاردهای مکانیکی کاربرد داشته و اگر هم دیفرگی برای SSD در نظر گرفته بشه احتمالا الگوریتم پیاده سازیش با HDD فرق می کنه .

    • سلام منم شنیدم اگه ۱هفته ازssdاستفاده نکنی احتمال ازبین رفتن اطلاعات هست وعمر ssdحد اکثر ۲ سال هست تو دمای ۲۵درجه ی سانتی گراد که اگه ۵ درجه دما رو افزایش بدین عمرش به یک سال کاهش پیدا میکنه

    • سلام نه برای ssd اصلا امکان دفرگ نیست این گزینه تو ویندوز برای ssd غیر فعال میباشد

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه.
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا