علم فردا
تکنولوژی به زبان ساده
10 تکنولوژی که از بین نخواهند رفت
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردین ۱۳۹۱
در دنیای امروزی تکنولوژی های عجیب و غریبی ظهور کردند و تا چند وقتی مردم رو شگفت زده کردند و حتی فروش خوبی هم داشتند اما طولی نکشید که از یاد رفتند . مثل کمربند های لاغری و یا یک نوع لاستیک خاص برای دوچرخه و یا ماشین . اما تکنولوژی هایی وجود دارند که حالا حالا ها فکر فراموش کردنشون رو باید از ذهنتون پاک کنید که در ادامه معرفی می کنیم .
1 – انرژی باد
استفاده از انرژی باد این روزها متداول شده هرچند هنوز فراگیر نشده اما هم اکنون در آمریکا دشت های بزرگی وجود دارد که پر از توربینهای بادی است . توربینهایی که انرژی باد رو به الکتریسیته تبدیل می کند . این تکنولوژی به دلیل اینکه برای کار فقط به باد نیاز دارند مورد استقبال قرار گرفته ضمن اینکه کمترین خطر رو نسبت به دیگر تکنولوژی ها برای طبیعت داره . پس تا زمانی که باد در کره زمین می وزه باید این توربینها رو به عنوان تولید کنندگان انرژی در کنار خود بپذیریم .
طراحی ساختمان بادگیر برای تولید برق از باد
2 – پرواز
خب مسلمه هر چیزی که به انسان کمک کنه تا زودتر کاراشو انجام بده هیچ وقت از زندگی او حذف که نخواهد شد هیچ بلکه روز به روز در جهت ارتقای اون تکنولوژی قدم بر می داره . شاید روزی برسه که هلی کوپتر و یا هواپیمایی با شکل و شمایل عجیب و غریب ببینیم و یا نوع سوخت اونها تغییر بکنه اما هیچ وقت پرواز از زندگی بشر حذف نخواهد شد . چون راه دیگه ای برای مسافرت از لندن به پاریس با این سرعت وجود نداره .
3 – اینترنت
فرضیه اینترنت در سال 1969 و در دپارتمان وزارت دفاع آمریکا شکل گرفت و در دهه 80 میلادی تکامل پیدا کرد و در دهه 90 میلادی در دسترس عموم دنیا قرار گرفت . اهمیت اینترنت زیاد احتیاج به توضیح نداره چون اینترنت اومده که تا آخر زندگی بشر باقی بمونه . برای درک این واقعیت یک روز بدون اینترنت رو تصور کنید . البته در کشور هنوز هم افراد زیادی هستند که باور کنید نمی دونند اینترنت چیه و به چه دردشون می خوره ام خب …
4 – تکنولوژی عکس برداری و فیلم برداری
از ثبت خاطره گرفته تا کمک به پلیس برای شناسایی سارق . از کار گذاشتن دوربین در بدن تا فیلم برداری از حیات وحش . از دوربین های جاسوسی تا عکس برداری در اتوبانها همیشه پایه ثابت بوده . با وجود تولید ریزترین دوربین های جهان چطور می تونید فکر حذف این گجت های دوست داشتنی رو بکنید . با وجود جنگ بین سازندگان گوشی های هوشمند برای ساخت دوربین های پیکسل بالا می تونید پیش بینی کنیم که این تکنولوژی تا پایان حیات خواهد بود .
کوچکترین دوربین جهان به اندازه بند انگشت !
ریزترین دوربین فیلم برداری جهان ساخته شد
5 – تکنولوژی تصفیه آب
اگر به نقشه کره زمین نگاه کنید می بینید که بخش زیادی از اونو آب فرا گرفته اما جالبه که بخش خیلی کمی از این بخش زیاد قابل نوشیدن هست . با وجود گرم شدن کره زمین ، خشک سالی ها و دگرگونی وضع آب و هوا در دنیا شاید جنگ بعدی در دنیا جنگ آب باشه . بعید نیست . با این حساب انسان از فیلترها و تصفیه خانه های متعددی برای تضمین سلامتی آب شرب استفاده می کنه و این کار تا اسنان روی زمین هست باید انجام بشه .
6 – ارتباطات
اگه می تونی 1 روز با گوشی موبایلت خداحافظی کن . نه بکن این کارو دیگه . البته امروزه بیشتر از اینکه از موبایل برای برقراری ارتباط استفاده بشه به امکانات جانبی اون بها داده میشه . مثل موزیک پلیر ، بازی ، اینترنت و … اما ارتباط تلفنی از اسب بیفته از اصل نمیفته . تازه جنگ بین سازندگان اسمارت فون ها شروع شده و این گوشی ها به مثابه یک کامپیوتر کوچک عمل می کنند که تقریبا هر کاری انجام می دهند .
7 – میکروسکوپ
درسته چشم انسان خیلی قویه و قدرت تفکیک هزاران رنگ رو داره اما چیزی هست به نام خطای دید انسان . این یعنی اینکه چشم اونقدرها هم نمی تونه قوی باشه و خطا می کنه . از طرفی چشم غیر مسلح نمی تونه خیلی چیزها رو ببینه از این رو در سال 1600 میلادی فرضیه میکروسکوپ مطرح شد و از آن به بعد این فرضیه تکامل پیدا کرد و میکروسکوپ های امروزی با ضریب دید بسیار بالا ساخته شدند . میکروسکوپ در علومی مثل شیمی و زیست شناسی و پزشکی جزء لاینفک هستش و تا این علوم وجود دارند میکروسکوپ هم هست .
8 – خنک سازی
قبل از اینکه یخچال اختراع بشه مردم برای خنک نگه داشتن گوشت های خود از انباشت یخ استفاده می کردند و یا مکانی رو به دور از آفتاب و با طراحی منحصر به فرد می ساختند تا حداقل دما رو حتی تو تابستون داشته باشه . بعد از اختراع یخچال ، انسان از خوردن لبنیات خنک و میوه و سبزیجات تازه لذت می بره . از طرفی فصل تابستون هم در راه و یک لحظه خونه خودتون رو بدون کولر تصور کنید . خنک سازی لزوما بقای انسان رو تضمین نمیکنه اما آسودگی و آرامشی رو هدیه می کنه که کمتر کسی حاضر به حذف اون میشه . تا زمانی که برق برای عملیات خنک سازی هوا و غذا وجود داره این تکنولوژی از بین نمیره .
9 – تلسکوپ
تلسکوپ نیز همانند میکروسکوپ به چشم انسان کمک می کنه تا چیزهای بیشتری رو ببینه . این بار در آسمان . طبق مقاله دانشگاه Rice ، تلسکوپ اولین بار در سال 1600 میلادی توسط عینک ساز آلمانی Hans Lipperhey اختراع شد و بعدها توسط گالیله برای مصارف ستاره شناسی بهینه شد . تلسکوپ در قرن 17 میلادی بسیار مورد استفاده قرار می گرفت و امروزه نیز در علم نجوم از آن استفاده میشه .
10 – تکنولوژی بافندگی اتوماتیک
خوراک و پوشاک دو نیاز اصلی بشر هستند که تحت هر شرایطی باید تامین شوند . قبل از اینکه چرخ خیاطی توسط خیاط فرانسوی Barthelemy Thimmonnier در سال 1830 اختراع بشه مردم همه چیز رو با دست می دوختند . اما بعد از این اختراع و متعاقب آن ساخت ماشین های بافندگی عظیم الجثه و کارخانه ای ، تولید کنندگان لباس در دنیا توانستند با سرعت زیاد و قیمت بسیار ناچیز برای مردم پوشاک تهیه کنند . تا انسان هست لباس هم هست و لباس رو دستگاه های بافندگی اتوماتیک می سازند .
من خودم هم یک تکنولوژی نوپای دیگه رو اضافه می کنم و اون هم تولید برق از انرژی خورشیده که مثل مورد اول کمترین آسیب رو داره در عین حال بیشترین بهره وری .
حتما مطالب زیر رو هم بخونید
محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .
حمایت از علم فردا
نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا
این پست ایده های زیادی تو ذهن من ایجاد کرد ! تا حالا به ماهیت تکنولوژی اینجوری نگاه نکرده بودم. اگه به این 10 تکنولوژی با دقت بیشتری توجه کنیم میبینیم هنوز هم خیلی چیزا هست که ساخته نشده !اگه 21 دسامبر 2012 اتفاقی نیوفته این بشر چه شاهکارهایی رو خلق خواهد کرد!از ته دلم خوشحالم که انسانم !