علم فردا
تکنولوژی به زبان ساده
گجت های پوشیدنی برای نجات جان سربازان
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۳به زودی با گجتهای پوشیدنی زندگی مون شبیه فیلم های علمی تخیلی میشه و حتی شاید مدرن تر از فیلم های علمی تخیلی ! اگرچه تکنولوژی های پوشیدنی هنوز در ابتدا راه هستن اما تا همین الان هم خیلی تو زندگی ما تاثیر داشتن . گجت های پوشیدنی می تونن قدم های ما رو بشمارن ، میزان کالری مصرف شده رو محاسبه کنن ، فشار خون ، قند خون و ضربان قلب رو اندازه گیری کنن اما آیا به نظر تون می تونن ما رو از حمله های قلبی نجات بدن ؟ در ادامه این مطلب بسیار جالب می خوام پاسخ این سوال رو خدمت تون توضیح بدم .
محققان در Sentient Science ( یه شرکت امریکایی که در زمینه نرم افزار و حسگر ها فعالیت میکنه ) و دانشگاه Buffalo در امریکا دارن رو یه پروژه بسیار جالب کار میکنن . این شرکت داره با کمک پروفسور Albert H. Titus قصد دارن یه سیستم پوشیدنی بسازن که اطلاعات پزشکی و بیولوژیکی رو دریافت کنه و با کمک مدل های کامپیوتری این اطلاعات رو بررسی کنن . این سیستم پوشیدنی در مواردی که کاربر در معرض خطر باشه به اون هشدار میده ؛ مثلا وقتی که میزان استرس یا خستگی فرد از یه حدی بیشتر بشه . بودجه در نظر گرفته شده برای این پروژه ۱۵۰ هزار دلار امریکاست که توسط مرکز تحقیقات نیروی دریایی امریکا پرداخت شده . دکتر Albert H. Titus درباره این پروژه میگه :
سرباز ها موقع بالا رفتن از کوه و یا حمل بمب ها فشار روانی و فیزیکی بسیار زیادی رو تحمل می کنن . هدف ما اینه که سیستم پووشیدنی ما عکس العمل بدن این سربازان رو هنگام عملیات بررسی کنه و اطلاعات دریافتی رو با الگوریتم های مشخصی بررسی کنه تا بتونیم امنیت سربازان رو هر چه بیشتر ارتقا بدیم .
سیستم پوشیدنی که توسط این محققان داره ساخته میشه با استفاده از یک سری الکترود ضربان قلب ، فعالیت مغز و سایر علائم حیاتی رو ثبت میکنه . این اکترود ها احتمالا مثه چسب زخم روی پوست میچسبن یا اینکه به لباس ها دوخته میشن اما هنوز محققان در مورد این مسئله دارن روش های مختلف رو امتحان میکنن . یک حسگر ( سنسور Sensor ) هم مثه چسب زخم به پوست چسبونده میشه . الکترود ها این اطلاعات رو به حسگر انتقال میدن . حسگر هم اطاعات رو به شبکه های کامپیوتری انتقال میدن . یعنی خمون کامپیوتر هایی که قرار این اطلاعات رو پردازش کنن . خانم Jennifer Haggerty مدیر تحقیقات این پروژه در این باره میگه :
ما قصد داریم تا با این تکنولوژی همه تجهیزات پزشکی برای معاینه بیمار رو در اندازه کوچکتر ، سبک تر و به صورت بی سیم بسازیم .
وقتی شبکه کامپیوتری ، اطلاعات فرد رو دریافت میکنه ، این اطلاعات توسط نرم افزار DigitalClone Live software پردازش میشه . نرم افزار DigitalClone Live software توسط شرکت Sentient Science ساخته شده و علاوه براینکه توسط سازمان ناسا NASA تایید شده بلکه برای تست مواد در پروژه هایی مثه تلسکوپ هابل Hubble و جت جت جنگی F-35 و چند پروژه دیگه هم مورد استفاده قرار گرفته . این نرم افزار با الگوریتم های بسیار پیچیده ای کار میکنه و همه شرایط رو بررسی میکنه مثلا میزان فعالیت سرباز ، منطقه عملیات ، آب و هوا و سایر عوامل محیطی . این نرم افزار همه این اطلاعات رو تجزیه و تحلیل میکنه و در صورتی که خطری سلامت سرباز رو تهدید کنه ، به سرباز مورد نظر هشدار میده .
البته این پروژه علاوه بر استفاده نظامی کاربرد های تجاری هم خواهد داشت و دانشمندان میخوان این حسگر ها رو در لباس های عادی و غیر نظامی هم جاساز کنن ( مثلا لباس ورزشکارها ) تا این حسگر در موارد ضروری مثلا پیش از حمله قلبی به فرد هشدار بده . با به بازار اودن این تکنولوژی ها میشه گفت احتمالا متوسط عمر انسان به اندازه قابل توجهی افزایش پیدا کنه . ما انسان ها خیلی درگیر احساسات مون هستیم و خیلی از مرگ ها به دلیل رفتارهای احساساتی و غیر منطقی اتفاق میوفته . آرامش ، شاد بودن ، قناعت مالی و کنترل وضعیت جسمانی می تونه تا حد زیادی مرگ رو به تاخیر بندازه . البته از قدیم گفتن که مرگ و زندگی دست خداست .
حتما مطالب زیر رو هم بخونید
من ابراهیم درویش هستم بلاگر تکتولوژی و مدرس زبان انگلیسی. در حال حاضر در استانبول (ترکیه) زندگی میکنم. نرم افزار خوندم و تخصص اصلیم برنامه نویسی وبه ؛ البته کمی هم برنامه نویسی اندروید بلدم. تقریبا از سال 1383 فعالیتم رو تو اینترنت شروع کردم. به زبان های ترکی استانبولی و اسپانیایی هم آشنایی دارم.
حمایت از علم فردا
نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا
سلام خدمت شما دوست عزیز.واقعا بهترین سایتی را که سر زدم تا حالا امشب بود (علم فردا) خدایی دمت گرم موفق باشی ………
سلام ابراهیم جان و محمد عزیز خسته نباشید.
امروز بیشترین وقتم رو برای سایت فوق العاده علم فردا گذاشتم.
خیلی از مطالبتون رو خوندم و مثل همیشه خیلی مفید بودن.
مطلب بالا هم که خیلی جالب بود.
خدا خیرتون بده و علی (ع) نگهدارتون باشه
علی آقا سلام و ممنون از این همه لطف و محبت تون