علم فردا
تکنولوژی به زبان ساده
ربات BeachBot روی شن های ساحل طرح می زند
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۳بعضی وقتا میگم یعنی ایده ای هم مونده که کسی بخواد پیاده کنه ، این همه اختراع و دستگاه عجیب و غریب آدمو واقعا نا امید می کنه 😀 البته اگه بخوای اختراع کنی ! اما بعضی وقتا چیزایی می بینیم که میگم نه بابا حالا حالا ها ایده واسه پیاده سازی هست .
ربات BeachBot یکی از همون ایده های نه خیلی کاربردی اما جالبه . البته میشه از ایدش جاهای دیگه استفاده کرد !
درباره ربات BeachBot
BeachBot اسم یه رباته که می تونه روی شن های ساحل طرح های جالبی رو بکشه ، شبیه لاک پشت طراحی شده و به طور اتوماتیک ” هنر شنی ” یا Sand Art رو به نمایش میذاره . ۶۰ سانتی متر طول داره و ۴۰ سانتی متر ارتفاع و عرض . به صورت برنامه ریزی شده طرح بهش میدی و اونم روی شن پیاده سازی میکنه .
ربات BeachBot توسط یه گروه ۱۰ نفره در شهر زوریخ سوئیس و در دانشگاه ETH Zurich طراحی شده ، این تیم ۱۰ نفره مسئول طراحی های خلاقانه و سرگرم کننده در این دانشگاه هستن .
طرز کار ربات BeachBot
ربات BeachBot سه ا چرخ داره ، دو تا چرخ بزرگ و یه چرخ کوچیکتر در جلو . یه موتور سروو ( Servo motor ) واسه انتقال نیرو استفاده شده ، این ربات محرک عقبه و یه فرمون واسه هدایت چرخ جلو داره . اسکنر لیزری داخل ربات وجود داره که با کمک قطب های انعکاسی ( من دقیقا نمی دونم منظورشون چیه ) می تونه حاشیه طرح رو علامت گذاری کنه تا طرح دقیق دربیاد و مسیر رو اشتباه نره . یه چنگک داره که با اون طرح رو می کشه . این چنگک می تونه از ۵ سانتی متر خط بکشه تا اندازه عرض خود ربات BeachBot که ۴۰ سانتی متره .
برای اینکه شن و ماسه داخل ربات BeachBot نره واسه همین بدنه یا پوسته ربات BeachBot رو از جنس آلومینیوم ساختن و یه جوری طراحی کردن که شن روش نمونه .
تیم طراح ربات BeachBot
واسم خیلی جالبه ، هم سن و سال های این جوونا داخل ایران تمام فکر و ذکرشون شده شبکه های اجتماعی ، طنز و جوک و سرگرمی و دور دور تو خیابون . البته همه اینجوری نیستن اما تعداد کسایی که دنبال علم و دانشن خیلی کمه . می دونم که زندگی کوتاهه ، می دونم که خنده و شادی ، می دونم شرایط اونجا فرق داره اما ماهم باید یه ذره به خودمون بیایم . همش تماشاچی نباشیم ، همش مصرف کننده نباشیم !
این نوجوونایی که تو عکس زیر می بینید رو همدیگه ۱۵۰ سالشون نمیشه اما کاری کردن که نه تنها تو علم فردا که تو خیلی از رسانه های خارجی در موردشون صحبت می کنن !
جالبه که برف اومده و اینا همشون با تی شرت هستن ! واسه رسیدن به موفقیت باید اینجوری باشی 😀
۴ نفر از این ۱۰ نفر روی سخت افزار ( مکانیک ) ، ۳ نفر روی نرم افزار و ۳ نفر هم روی شکل ظاهری و برق رسانیش کار کردن .
سخت افزار : یکی مسئول انتقال نیرو ، یکی مسئول حرکت فرمون ، یکی مسئول سنسورها ، یکی مسئول کشیدن طرح
نرم افزار : یکی مسئول کنترل ، یکی مسئول تمرکز ربات روی نقطه مورد نظر و یکی هم مسئول پیاده سازی الگوریتم طرح
طراحی و برق : دو نفر مسئول طراحی صنعتی ( قالب و ظاهر کلی ) یکی هم مهندس الکترونیک
ویدیوی جالب زیر رو حتما ببینید
حتما مطالب زیر رو هم بخونید
محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .
حمایت از علم فردا
نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا
بسییی جالب انگیز بود
سلام محمد جان و ابراهیم عزیز. خسته نباشید.
ممنونم از شما و از سایت فوق العادتون که مطالب ارزشمندی رو میزارید.
خدا خیرتون بده و امیرالمومنین علی(ع) نگهدارتون باشه.
سلام علی جان
کامنت های شما دوستان با معرفت به ما انگیزه میده
شاد و سالم باشی