علم فردا
تکنولوژی به زبان ساده
خطرات بلوتوث بازی را دست کم نگیرید
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۸۹
بلوتوث یکی از پیشرفتهترین تکنولوژیهای قرن بیست و یکم است که به دلیل ساده و قابل اجرا بودن و رایگان بودنش، در دسترس همگان است.
مسلما درپی استفاده فراگیر افراد از این تکنولوژی، زمینههای استفاده سوء از آن نیز خیلی زود مشهود میشود. یکی از بارزترین مصادیق تخلف در زمینه استفاده از این وسیله، انتشار عکسها و فیلمهای غیراخلاقی در مکانهای عمومی چون مترو، اتوبوس، سینما و پاساژهاست.
گسترش این حرکت، جسارت اقدامکنندگان به این کارها را چنان زیاد کرده که در بسیاری از مواقع، عکسهای خصوصی غیراخلاقی فرد به بهانه اخاذیهای گسترده، طعمه سودجویان قرار میگیرد. اخیرا و با تصویب قانون جرایم رایانهای که تلفن همراه نیز شامل آن میشود، احکامی همچون اعدام نیز برای پخشکنندگان فیلمها و عکسهای خصوصی و یا غیراخلاقی برای متخلفان در نظر گرفته شده است.
بلوتوث، یک راه ارتباطی بسیار ساده است که نه هزینهای را میطلبد و نه به ظاهر دردسری را برای فرد اقدامکننده به وجود میآورد؛ از اینرو طیف وسیعی از اقشار را شامل میشود. میزان استفاده نوجوانان و جوانان از این وسیله طبعاً بیشتر از سایر قشرهاست و نگرانی از فراگیر شدن تام این حرکت، ظاهراً هیچ راهکاری را در اختیار خانوادهها قرار نمیدهد.
استفاده غیراخلاقی از بلوتوث، مخصوصاً برای نوجوانان، آسیبهای کوبندهای دارد که از آن جمله میتوان به گرایش بیشتر آنان به دوستیهای خیابانی، بلوغ زودرس و تخطی از ارزشهای انسانی اشاره کرد. این موارد با توجه به شکلگیری شخصیت فردی در این سنین حساس، بسیار قابل توجه است چرا که در صورت انس گرفتن نوجوان به پیامدهای بلوتوثی و شیرینی کاذب و زودگذری که از این راه نصیب او میشود، روند تکامل شخصیتی او به این امور غیراخلاقی پیوند خورده و مطمئناً در آینده نیز بهرهای هر چند کوتاه از این دوران، نصیب روحیات درونی وی خواهد شد. افزونه سیستم بلوتوث روی انواع گوشیهای تلفن همراه و ازدیاد کاربران سبب شده تا هر نوجوان و جوانی یک دستگاه موبایل در اختیار داشته باشد.
بحث «مراقبت» در هر قشری، یک امر حیاتی است. بارها شنیده شده که دختران جوان در پی اعتمادهای بیجا یا دوستیهای خیابانی، به گونهای مغفول شدهاند که تنها با یک عکس گرفتن مورد اخاذی قرار گرفته و خود را در معرض نابودی قرار دادهاند.
اما در بعضی از اوقات این شکل از اخاذیها، شکل معنایافتهتری به خود میگیرد و در آن سوءاستفادهکنندگان با تهیه عکسهای غیراخلاقی از یک نفر، او را تا سالها مورد اخاذی قرار داده و فرد نیز برای حفظ آبروی خود، به هیچ نهاد یا شخصی شکایت نکرده است.نگاه ساده انگارانه به بلوتوث، عامل بزرگی در به خطر افتادن افراد محسوب میشود.
از طریق همین بلوتوث، شمارههای تلفن همراه افراد ارسال میشود، عکسهای خندهدار ارسال میشود و بدون اینکه فرد حتی یک کلمه سخن بگوید، میتواند باعث ایجاد رابطه دوستی شود! دوستی از این آسانتر! و پیامدهای بعدی که ناشی از همین رفاقتهاست، متأسفانه غیرقابل جبران و ماندگار است.شاید والدین از روی نیاز جوان یا فراهم آوردن لوازم رفاهی وی، تلفن همراه را در اختیار فرزندشان قرار دهند.
اما آیا از شیوههای کارکرد موبایل توسط فرزندشان باخبرند؟ آیا به فرزندان خود میآموزند که استفاده از بلـوتـوث تـا چـه حد میتواند زیانبار باشد؟ اکثر کسانی که طعمه بلوتوثهای غیراخلاقی و اخاذیها قرار میگیرند، جوانان و نوجوانانی هستند که والدینشان، هیچگونه اطلاعات مفیدی در زمینهاستفاده از بلوتوث به آنها ندادهاند. مطمئنا شیطنتهای نوجوانان و جوانان که مقتضای سن آنهاست، به حوزه بلوتوثبازی نیز کشیده میشود و… .
والدین میبایست طریقه استفاده از بلوتوث یا برخورد با کسانی که بلوتوثهای غیراخلاقی را برای فرزندانشان میفرستند را به آنها آموزش دهند و این نکته را فراموش نکنند که به فرزندانشان بیاموزند در صورتی که گرفتار اخاذیهای بلوتوثی شدند، مراتب را هر چه سریعتر به اطلاع خانواده خود برسانند و خانوادهها نیز سریعا موضوع را به نیروی انتظامی منتقل کنند. مطمئناً این کار، راه را بر یک بیآبرویی بزرگ خواهد بست.
حتما مطالب زیر رو هم بخونید
محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .
حمایت از علم فردا
نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا
بدون دیدگاه