بستن فهرست

ارتباط از فاصله نزدیک یا به انگلیسی NFC مخفف کلمات Near Field Communication  نام تکنولوژی است که با استفاده از فرکانس بالا و همانند تکنولوژی بلوتوث به صورت بیسیم اطلاعات را بین دو دستگاه که از تکنولوژی NFC پشتیبانی می کنند رد و بدل می کند . حداکثر فاصله بین دستگاه ها در تکنولوژی NFC نباید بیشتر از چند سانتی متر شود . احتمالا تا الان اسم آن به گوشتان خورده و جالبه بدونید که این تکنولوژی به سرعت در حال فراگیر شدن هست و امروزه اکثر گوشی های هوشمند به آن مجهز هستند . گوشیهایی چون Nexus S ، Galaxy S ، برخی گوشی های موتورولا و مسلما آیفون 5 .

با وجود اینکه گوشی های ما امروزه یا اینفرارد دارند یا بلوتوث ، تکنولوژی NFC چه مزیتی داره که جای خودشو تو گوشی های هوشمند باز کرده ؟

1 – دستگاه های مجهز به NFC ، کارتهای هوشمند پرداخت پول هستند 

 

کارت بدون اتصال پرداخت پول

امروزه در کشورهای آمریکا و ژاپن مردم در فروشگاه ها از طریق موبایل هایشان پرداخت پول را انجام می دهند . در واقع فروشگاه به دستگاه NFC خوان مجهز هست و گوشی افراد نیز مجهز به NFC و  حاوی اطلاعات مربوط به کارت اعتباریشان . وقتی گوشی را به دستگاه NFC نزدیک می کنند به طور اتوماتیک حساب کاربری مالی آنها را شناسایی و مبلغ از آن کسر می شود . از آنجا که این نقل و انتقال فقط بین گوشی و دستگاه انجام می شود از نظر امنیتی نیز میشه روش حساب کرد .

2 – دستگاه های مجهز به NFC ، کارتهای هوشمند امنیتی هستند 

 

قفل ضد سرقت با ان اف سی

حتما می دانید که خودروی مگان ساخت فرانسه چیزی به نام سوئیچ نداره و با استفاده از یک کارت امنیتی که فقط دست صاحب خودرو می باشد روشن و خاموش می گردد . از دستگاه های مجهز به NFC در این موارد استفاده میشه . دربهای خانه و فروشگاه را می توان از این طریق ضد سرقت ساخت . به طوری که فقط با نزدیک کردن موبایل به دستگاه و سازگار بودن آنها با یکدیگر ، عملیات انجام می شود .از این ترفند برای جایگزین کردن کلید خودرو ، درب منزل ، دربهای هتل ، دفتر کار و … استفاده کرد .

3 – NFC ارتباط P to P یا نظیر به نظیر است 

ارتباط Peer to Peer یا P to P و یا P2P معروف به ارتباط نظیر به نظیر به ارتباطی گفته می شود که به رابط در بین راه نیاز نداشته باشد یعنی به طور مستقیم با یکدیگر تبادل اطلاعات انجام دهند . ارتباط بلوتوث نیز به همین شکل هست .

4 – بلیط های الکترونیکی 

 

بلیط الکترونیکی مترو

خب قطعا اگر یکبار هم با مترو سفر کرده باشید متوجه وجود 2 نوع بلیط شده اید . یک نوع که همان بلیط ساده تک سفره و دو سفره و … به رنگهای آبی و نارنجی است و نوع دیگر که به بلیط های اعتباری معروفه با نزدیک کردن آن به چیپ دستگاه ، هزینه سفر از آن کسر می شود که این نوع بلیط از همین سیستم NFC استفاده می کند . اگر دانشجو بوده باشید حتما می دانید که ژتون غذای برخی دانشگاه ها نیز به همین تکنولوژی مجهز شده . برای بلیط کنسرت ، بلیط هواپیما و … نیز می توان ازش استفاده کرد .

5 – NFC برای تبلیغات و آگهی 

اگر گوشی شما به NFC مجهز باشد وقتی وارد فروشگاهی  شوید به راحتی می توان تبلیغات و اطلاعات مربوط به اجناس آنجا را در گوشی خود داشته باشید . البته این کار از طرف صاحب فروشگاه انجام می شود و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد .

6 – با خواندن NFC Tag ، اطلاعات هرچیزی در دست شماست 

 

سنگ قبر مدرن

سنگ قبرهای مدرن ، کالای فروشی ، سردر تئاتر و سینما و خیلی از جاها  را به  تکنولوژی  NFC مجهز می کنند در واقع یک سری ان اف سی تگ به آنها می چسبانند و شمایی که گوشی ان اف سی دار دارید با نزدیک کردن گوشی به تگ اطلاعات از قبل وارد شده مربوط به آنجا را مشاهده می کنید . برای مثال ، زندگی نامه اشخاص مهم را با استفاده از این تگ روی سنگ قبرشان قرار می دهند وبا اطلاعات مربوط به یک فیلم و یا نرم افزار را روی کاور آن می چسبانند .

7 – تکنولوژی NFC ، نسل جدید شبکه های اجتماعی 

همه شبکه های اجتماعی را مربوط به اینترنت می دانند خب طبیعی هم هست اما نسل جدیدی هم در راه هست . به این صورت که تگ های ان اف سی را در هر گوشه ای از شهر می چسبانند و شما می توانید با استفاده از آن برای دوستان خود که بعدا از آنجا عبور می کنند پیغام بگذارید و برعکس . فکر کنم برای کسانی که نقشه های از پیش تعیین شده دارند مثل سارقین ، این تکنولوژی و این مدل شبکه اجتماعی بکارشون بیاد .

شما چی فکر می کنید ؟

 

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • آیا TransferJet جایگزین تکنولوژی NFC می شود ؟  در مورد تکنولوژی NFC قبلا در علم فردا صحبت کردیم و ویژگی های اون رو هم بررسی کردیم . امروزه بسیاری از ما از این تکنولوژی در گوشی های موبایل بی بهره ایم اما کم و بیش با NFC آشنا هستیم و کار کردیم . مثل بلیط مترو ،‌ژتون…
  • سلول خورشیدی چگونه کار می کند ؟ نحوه تبدیل انرژی خورشیدی به برق  خورشید ؛ ستاره ای که بدون هیچ چشمداشت و منتی گرمای وجودی خود را بر ما ارزانی داشته تا ما از این موقعیت و به بهترین شکل برای مصارف خود بهره ببریم . ستاره قدرتمندی که نه دی اکسید کربن تولید می کند ، نه برای ما خرج می…
  • انجام پروژه های الکترونیکی - دانشجویی و صنعتیدیگه همه می دونن که اگه الان علم الکترونیک و کامپیوتر رو از بشر بگیرن باید مثل انسان های اولیه زندگی کنیم . این همه دستگاه های الکترونیکی و دیجیتال و این همه نرم افزارهای پیچیده الکی بوجود نیومدن . تعداد زیادی مهندس به معنی واقعی کلمه دارن روی علوم…
  • PredictGaze برنامه های تلویزیونی را در نبود شما به طور اتوماتیک متوقف می کندفرض کنید حین تماشای یک برنامه تلویزیونی ، درب منزل به صدا در می آید و شما مجبور هستید برنامه را ترک کرده و به سمت درب حرکت کنید . در این زمان بخشی از برنامه تلویزیونی را از دست خواهید داد . اینجاست که آرزو می کردید ای کاش…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

13 دیدگاه

  • محسن برزگر 04 اردیبهشت 1395

    سلام ممنون از مطالب خوب و مفیدتون فقط من سه تا سوال داشتم

    اول این که چرا بعضی از گوشی های هوشمند و همینطور ساعت های هوشمندی که از NFC پشتیبانی میکنن باید تو فاصله خیلی نزدیک استفاده بشن و تا زمانی گه اون دوتا دستگاه رو به هم نچسبونیم نتونن همدیگر رو تشخیص بدن؟

    دوم اینکه من یکی از کارت های هوشمند بانک شهر رو دیدم که وقتی اون رو پشت گوشیم میگشیدم میتونستم بعضی اطلاعات اون کارت رو با نرم افزار NFC Tools بخونم ، مگه این کارت ها هم دارای ان اف سی هستن؟ میشه روشون با استفاده از نرم افزاری که گفتم چیزی رو نوشت و از اون کارت ها در صورت منقضی شدن به عنوان تک ان اف سی استفاده کرد؟

    و سوال سوم اینکه کارتخوان هایی که ما امروزه تو مغازه ها و فروشگاه ها می بینیم دارای قابلیت ان اف سی هستن؟ اگه NFC دارند با چه نرم‌افزار هایی میشه ازشون استفاده کرد

  • جناب آقای مهندس امین زاده با تشکر از مطالب خوبتان در زمینه تکنولوژی NFC و موار مرتبط اگر امکان کپی میسر می کردید بهره برداری بیشتر بود .

  • سلام.خیلی خوب بود ولی میشه راجع به فیزیک قضیه اطلاعاتی رو اضافه کنید یا برای من بفرستید؟

  • از وقتی با این سایت آشنا شدم به خودم می بالم
    احساس می کننم چند برابر نسبت به قبل خودم میدونم
    و این تجربه میدون سایت خوبه شما عزیزانه.
    مرسی

  • سلام ممنون اقای مهندس امین زاده خوشبختم منم مهندس نرم افزارم خوشم اومد از فعالیتتون موفق باشید

  • مطالبتون عالین ممنون

  • بهزاد 03 دی 1391

    باسلام وعرض خسته نباشید.جای تقدیر بسیار و تشکر داردازاینکه دانش واطلاعات خودرادر زمینه های مختلف تکنولوژی های روز کامپیوتر و موبایل ودیگر اطلاعات مربوط دراین زمینه دراختیاردیگران قرارمیدهید.موفق وسربلند باشی محمدرضای عزیز

    • محمدرضا امين زاده محمدرضا امين زاده 03 دی 1391

      سلام بهزاد جان خواهش می کنم . با وجود خوانندگان قدر شناسی همچون شما ، ما هم به ادامه کار در علم فردا و انتشار مطالب جدید تر و بهتر هر چند قطره ای از دریای علم و تکنولوژی امیدوار میشیم .

  • be siar jaleb bod

  • shivaamordad 16 تیر 1391

    بسیار عالی ممنون از مطلبی که گذاشتید 🙂

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه.
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا