علم فردا
تکنولوژی به زبان ساده
تاثیرات تکنولوژی در پرورش کودکان
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردین ۱۳۹۰به گفته یکی از استادان دانشگاه کالیفرنیا ،کودکان امروزی ممکن است از مغز خود خیلی متفاوت تر از کودکان نسل های قبل استفاده کنند. به این معنی که دیگر روشهای آموزش و امتحان امروزی تاثیر چندانی در ارزیابی هوش آنان ندارد .
Patricia Greenfield بیش از 50 تحقیق و مطالعه راجع به تاثیرات تکنولوژی در کودکان را مورد بررسی قرار داد. او متوجه شد که رسانه ها اعم از تلویزیون و بازیهای کامپیوتری برخی از جنبه های مهارت های ذهنی را محدود می کند ولی از جوانب دیگر هم باعث پیشرفت آنها می شود . آزمایش های بیش از 50 سال گذشته , رشدی روشن و واضح را در مهارت های استدلال بصری نشان می دهد که شامل دیدن اطلاعات و پردازش آن برای تشخیص دادن و قضاوت کردن می باشد.
به عنوان مثال یکی از تحقیقات نشان داد جراحانی که در بازیهای ویدئویی مهارت کافی داشتند نسبت به جراحان دیگر در جراحی های “keyhole ” (نوعی جراحی که در آن از تصاویر مانیتور شده برای بزرگنمایی عضو زیر جراحی استفاده می کنند ) عملکرد بهتری داشتند. همچنین مطالعات نشان داده کودکان امروز در انجام دادن همزمان کارها بهتر از اجداد خود هستند.که به نظر می آید نتیجه ی اطلاعات پیچیده بصری فزاینده ای است که با آن سر و کار دارند . با این حال همه تغییرات مفید و سازنده نیست! شاید کودکان بتوانند از عهده اطلاعات پیچیده برآیند ولی این همیشه کمکی به یادگیری آنها نمی کند! به عنوان مثال یکی از تحقیقات نشان داد کودکانی که تیتر خبری سی ان ان را فقط با گوینده اخبار بر روی صفحه نمایش تماشا می کنند جزئیات خیلی بیشتری نسبت به کسانی که نسخه استاندارد با چندین عکس و فیلم بر روی صفحه نمایش را تماشا می کنند به یاد می اورند.
ظاهرا تکنولوژی باعث آسیب دیدن استدلال انتقادی و محدوده توجه و تمرکز می شود. توانایی و مهارت تمرکز بر روی موضوعی خاص برای مدت طولانی را از کودکان می گیرد و حل مشکلات پیچیده تر و دراز مدت برای آنها سخت تر می شود.به گفته Greenfield این تحقیقات در سیستم آموزشی باید بکار گرفته شود .یکی از روشها برای اطمینان از اینکه بچه ها حقایقی را راجع به موضوع خاصی یاد گرفته و به خاطر می سپارند و همین طور برای آموزش مهارت تحقیق و پژوهش این است که به بچه ها اجازه داده شود تا برای یافتن حقیقت در اینترنت جستجو کنند.
حتما مطالب زیر رو هم بخونید
شروين صادقي هستم متولد 2 خرداد 1365 تهران مهندس الكترونيك . در زمينه طراحي مدارهاي Switching ، آمپلي فاير و منابع تغذيه فعاليت مي كنم . الكترونيك نيمي از زندگيم رو تشكيل داده و با اجازه اساتيد نيم نگاهي هم به نوشتن پست در مجله علم فردا دارم . اميدوارم مورد پسند شما دوستان عزيز واقع بشه .
حمایت از علم فردا
نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا
دقیقا همینطور هستش.
تکنولوژی تاثیر غیرقابل انکاری روی کودکان گذاشته است و زندگی بشر را متحول کرده ، هرچند نوع تغییرات شاید جز اهداف خالق اون تکنولوژی نبوده باشه!
جالب بود