علم فردا
تکنولوژی به زبان ساده
استفاده از سلول خورشیدی برای افزایش عمر باتری موبایل
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۰
یکی از مشکلات گوشی های هوشمند ، کم بودن عمر باتری آنها می باشد . از آنجا که صفحه نمایش گوشی های هوشمند هر روز بزرگتر از قبل میشه و باز از آنجا که هرچه تعداد پیکسلهای یک صفحه نمایش بیشتر باشه برای روشن شدن تک تک آنها جریان از باتری کشیده میشه پی نتیجه می گیریم که هر چه نمایشگر یک گجت بزرگتر باشه ، جریان بیشتری از باتری کشیده می شود . برای رفع این مشکل یک پژوهشگر در موسسه نانوتکنولوژی لندن راه حل تازه ای داره : استفاده از سلول خورشیدی به صورت داخلی در نمایشگر .
بر اساس تحقیقات این پژوهشگر ، تنها ۳۶ درصد از نور نمایشگر های OLED برای روشن کردن صفحه نمایش استفاده میشه و بقیه هدر میره . این در حالیه که مابقی این نور را می توان توسط سلول های فوتو ولتائیک به تسخیر در آورد .
سیستمی که این پژوهشگر طراحی کرده فعلا ۱۱ درصد راندمان داره و توان خروجی آن در یک نمایشگر ۳.۷ اینچی تنها ۵ میلی وات می باشد که این مقدار به هیچ وجه برای یک گوشی هوشمند کافی نیست. بر اساس تحقیقات صورت گرفته یک گوشی هوشمند معمولی حدود ۱۰۰ ها میلی وات برای روشن کردن صفحه نمایش لازم داره و در حالتی که موقتا گوشی بیکاره حدود ۶۸ میلی وات توان لازمه . اما در آینده ای نه چندان دور سیستم سلول خورشیدی برای تسخیر انرژی نورانی نمایشگر ها کاربردی تر خواهد شد پس منتظر افزایش عمر باتری موبایل خود در آینده باشید .
این خبر برای افرادی که همیشه از عمر باتری گوشی خود شاکی هستند و اسم گوشی های هوشمند رو ” گجت های ۶ ساعته ” گذاشته اند خبر خوبیه .
حتما مطالب زیر رو هم بخونید
محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .
حمایت از علم فردا
نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا
سلام
خسته نباشی مهندس.مطالبی ک گذاشتی عالین اگه در مورد سلولها در ابعاد کوچک اطلاعات بذاری ممنون میشم
خوب بود……………اگه مطالب کاملتری هم در مورد سلول خورشیدی بذارید عالی میشه
سارا خانم مطلب کاملی در باره تبدیل انرژی خورشید به برق رو در علم فردا قرار دادیم :
https://www.elmefarda.com/%D8%B3%D9%84%D9%88%D9%84-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4%D9%8A%D8%AF%D9%8A-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D9%83%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%8A-%D9%83%D9%86%D8%AF/
سلام مهندس . واقعا مطالب بدردبخوری تو سایتتون هست . خسته نباشید
واقعا فکر خوبیه که از نور خود نمایشگر برای تولید مجدد انرژی و صرف اون تو خود گوشی استفاده بشه.
این حالت اگه با نور محیط هم انرژی زا باشه، میتونه منبع مناسبی برای شارژ مجدد گوشی هم باشه که شبیه استفاده از باتری خورشیدی یا سولار هستش.