بستن فهرست

ما در دوره ای زندگی می کنیم که واژه ” connected ” یا متصل حرف اول را می زند . اکثر گجت ها و وسایل جدید در جهت اتصال ما به اینترنت و سیستمهای ارتباط جمعی طراحی و ساخته می شوند . هرجا که می رویم بالاخره یک گجت که ما را به دنیا وصل نگه دارد همراه ماست. تبلت ، موبایل ، لپ تاپ و …

هر روز تعداد کاربران و گجت ها بیشتر از قبل می شود و خوب یا بد زندگی ما وابسته به همین تکنولوژی خود ساخته شده . اما در این میان گجت های همه کاره ی ما فراموش شدند ؛ چشمان ما ، یکی از مهمترین اعضای بدن . اغلب کاربران به تاثیرات تکنولوژی بر چشمان خود توجه نمی کنند یا اصلا نمی دانند .

بهتر است نکات زیر برای سلامتی چشمان ما در دنیای دیجیتالی شده امروز مورد توجه قرار گیرد :

محیط را به نفع چشمانتان تطبیق دهید

شما می توانید با تطبیق محیط اطراف خود از فشار وارده بر چشمتان کم کنید برای مثال از مانیتورهای بزرگ یا بزرگ کننده تصویر استفاده کنید و یا دقت کنید صندلی شما به اندازه کافی به مانیتور نزدیک باشد . صندلی کامپیوتر در سلامتی چشمان شما تاثیر زیادی دارد پس خرید یک صندلی مناسب ارزش وقت گذاشتن را دارد . نور اتاق خود را نیز جدی بگیرید .مانیتور خود را جایی قرار دهید که نور مستقیم پنجره و یا لامپ بالای سرتون را بازتاب نکند همانطور که می دانید مردمک چشم متناسب با نوری که به آن می تابد باز و بسته می شود و اگر نور محیط با مانیتور ، موبایل یا تبلت شما مطابق نباشد چشم برای سازگار شدن با محیط به خود فشار می آورد ، به همین دلیل هرگز در محیط تاریک به صفحه نمایش موبایل یا تبلت خود به تکرر نگاه نکنید .

زاویه خواندنتان را تنظیم کنید

صفحه نمایشگر خود را طوری تنظیم کنید که به آن کمی متمایل به پایین نگاه کنید و فاصله 60 تا 70 سانتی متری با چشمان شما داشته باشد . دقت کنید که صفحه نمایش شما به اندازه کافی بزرگ و نسبت سیاهی به سفیدی و روشنایی آن به خوبی تنظیم باشد تا برای دیدن یک نوشته و یا عکس به چشم خود فشار نیاورید . همچنین از قابلیت بزرگنمایی متن یا تصویر که در اکثر گجت های تصویری جدید وجود دارد استفاده کنید.

پلک بزنید

وسایل الکترونیکی برای کار بدون وقفه طراحی می شوند اما شما یک ماشین نیستید و به استراحت برای شارژ مجدد احتیاج دارید ، چشم یکی از آن اعضاست که هر چند دقیقه یکبار باید استراحت کند. از روش 20-20-20 استفاده کنید ؛ هر 20 دقیقه به مدت 20 ثانیه استراحت سپس به یک جسم که در فاصله 20 فوتی شماست نگاه کنید (هر فوت برابر با 30.48 سانتی متر است).

پلک زدن را فراموش نکنید . پلک زدن به طور طبیعی چشم را شستشو می دهد . ورزش چشم هم پیشنهاد می شود به این صورت که چشم خود را در جهات مختلف حرکت دهید ( همانند حرکات چرخشی دست ) این کار به گردش خون در چشم و بهبود بینایی شما کمک خواهد کرد و از تنبلی چشم نیز جلوگیری می شود.

در زیر تصویری از فواصل استاندارد برای نشستن پشت کامپیوتر را مشاهده می کنید.

مراقبت از چشم

 

 

 

 

حتما مطالب زیر رو هم بخونید

  • 13 عادت غلط آمیخته با تکنولوژی و روش های ترک آنها  در سال 2013 هر جا رو که نگاه کنی تکنولوژی رو می بینی و دنیا به سمتی داره پیش میره که آدما به طور ناخودآگاه درگیر تکنولوژی هستن . چه بسا افرادی که نمی دونند اینترنت چیه ، تو اینترنت چی میگذره ، کامپیوتر رو چطور خاموش و روشن…
  • نکاتی در مورد خرید وسایل الکترونیکی دست دومگاهی اوقات ماشین کارکرده , مبلمان دست دوم وحتی لباسهای دست دوم خریداری می کنیم . اما خرید وسایل الکترونیکی نسبت به وسایل دیگر از ریسک بیشتری برخوردار است زیرا نمی توان پیش بینی کرد به محض اینکه به منزل برسد قابل استفاده هستند یا نه ! اما هنوز می توانید از…
  • خواندن کتاب و اشتراک در شبکه اجتماعی    شبکه های اجتماعی ، حضور در آنها  و ارتباط با دوستان به قدری اهمیت پیدا کرده که بسیاری از گجت های جدید برگرفته از نیازهای کاربران در استفاده از شبکه های اجتماعی است . به احتمال زیاد برای شما هم پیش آمده که مشغول خواندن کتابی کاغذی بودید…
  • PredictGaze برنامه های تلویزیونی را در نبود شما به طور اتوماتیک متوقف می کندفرض کنید حین تماشای یک برنامه تلویزیونی ، درب منزل به صدا در می آید و شما مجبور هستید برنامه را ترک کرده و به سمت درب حرکت کنید . در این زمان بخشی از برنامه تلویزیونی را از دست خواهید داد . اینجاست که آرزو می کردید ای کاش…
دسته بندی
موضوعات مرتبط
محمدرضا امین زاده

محمدرضا امين زاده هستم ، مهندس الكترونيك و سردبير مجله علم فردا . علاقه زیادی به سخت افزار دارم ، اگه فرصتی بمونه در زمینه ادیت فیلم و تصویر و طراحی رابط کاربری وب و اندروید مطالعه و تمرین می کنم .

حمایت از علم فردا

نوشتن مطالب آموزشی به زبان ساده و قابل فهم برای همه ، کار بسیار سختیه . از طرفی ، نگهداری یک وب سایت آموزشی خرج داره ! اگر براتون امکان داره لطفا با پرداخت مبلغ کمی در هزینه های سایت سهیم باشید تا ما هم بتونیم با خیال راحت براتون بنویسیم و به سوال ها تون پاسخ بدیم . حمایت مالی از علم فردا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *

7 دیدگاه

  • ارشیا 15 آذر 1399

    سلام و ارادت میتونم از خدمتتون بپرسم من که کارت گرافیکم nvidia gt 730 هستش ایا میتونم 6 تا مانیتور به سیستمم وصل کنم.البته برای بازی نمیخوام .سپاس فراوان

  • با سلام
    لطفا در مورد بهترین و سازگارترین نمایشگر موبایل هم توضیح بفرمایید
    ممنون

  • سلام لطفا انواع مانیتورهای کم ضرر برای چشم رو معرفی کنید

  • پرویزی 06 مهر 1395

    سلام با تشکر از سایت بسیار بسیار خوبتون
    میشه از عینک های آنتی رفلکس هم یه مقاله بزارید و اینکه اصلا کاربردی هستند یا نه ؟

  • پس ازقدردانی از زحمات شمادرصورت امکان بنده را راهنمایی بفرمایید.
    کدامیک ازین دو مدل مانیتور 20 اینچ سامسونگ را بخرمsa300 یا s20a360b plus ترجیحاانکه برای چشم زیان اوری کمتری دارد-از لطفتان سپاسکزارم

  • mostafa_bi 10 تیر 1394

    سلام ، من لپ تاپ دارم و میز ندارم و نمی توانم تهیه کنم به نظر شما من چه کار کنم ؟

حمایت از علم فردا
خبرنامه علم فردا
علم فردا در شبکه های اجتماعی علم فردا در جی پلاس کانال تلگرام علم فردا علم فردا در اینستاگرام
هر گونه کپی برداری از مطالب علم فردا ممنوعه ! در ضمن ، وب سایت علم فردا روی سرورهای پارس پک میزبانی میشه.
دانلود آموزش انگلیسی علم فردا